با سلام خدمت همه عزیزان امروز با هم پنیر درست می کنیم
امیدوارم دقایقی را که با من همراه هستید لحظات خوبی برایتان باشد.
مواد لازم برای تهیه پنیر خانگی
1- شیر -------------- سه لیتر
2- پنیر مایه --------- به اندازه خیلی کم همانطور که در تصویر می بینید.
طرز تهیه
باهم مراحل تصویر را می خوانیم.
1- شیر را تا 35 درجه گرم می کنیم.
2- کمی شیر را با مایه پنیر مخلوط کرده و به شیر اضافه می کنیم.
3- مایه آماده شده را به شیر اصلی اضافه می کنیم.
4- آهسته هم می زنیم.
5- در ظرف را گذاشته.
6- رویش را با پارچه ضخیمی می پوشانیم به مدت یک ساعت.
7- پس از یک ساعت در ظرف را باز کرده
8- به کمک چاغو برشهایی در پنیر می زنیم.
9- در یک کیسه پاچه ای تمیز می ریزیم.
10- دهن کیسه را خوب می بندیم.
11- زیر کیسه را در جایی می گذاریم که آبش به راحتی خارج شود.
12- روی کیسه حاوی پنیر جسم سنگینی را می گذاریم
تا جایی که آبش خارج شود.
13- پنیر آماده شده را پس از آبگیری کامل از کیسه خارج می کنیم.
14- به دلخواه پنیرمان را برش می دهیم.
15- در یک ظرفی جهت نگهداری می گذاریم.
16- از آب خود پنیر که نگه داشتیم روی پنیر ها می ریزیم
و کمی نمک اضافه می کنیم.
17- در ظرف را گذاشته به مدت دو هفته نگهداری می کنیم.
18 - پنیر پس از دو هفته آماده خوردن هست.
نکته:
1- هرگز پنیر را تازه مصرف نکنید چون مضراتی دارید
2- آب پنیر یک ماده مقوی برای عضلات مخصوصا بچه ها
و ورزشکاران می باشد. پس هرگز آب پنیر را دور نریزید
و تا جایی که می توانید همراه نمک نوش جان کنید.
3- می توانید از آب پنیر حاصل به جای آب معمولی برای تهیه
و پخت نان لواش استفاده کنید.
که در این صورت نانتان مقوی خواهد شد.
نوش جانتان گوارای وجودتان.