مواد لازم:1- گردو ........................................... خرد شده به مقدار لازم
2- تخم مرغ ..................................... یک عدد
3- سرکه ........................................ یک قاشق غذاخوری
4- بکین پودر ................................... یک قاشق غذاخوری
5- آبلیمو ........................................ یک قاشق غذاخوری
6- نمک ......................................... خیلی کم
7- پودر نارگیل و پسته ...................... جهت تزیین
8- ماست ........................... یک استکان
9- پودر نشاسته .................. دو استکان
10- روغن مایع .................... یک استکان
11- آرد ...................... تا جایی که خمیر به دست نچسبد( من 4 استکان استفاده کردم)
12- شکر .................. دو استکان
13- کره ................... 50 گرم
طرز تهیه:1- ابتدا آرد را در کاسه ریخته
2- ماست
3- روغن
4- بکین پودر و نمک
5- سرکه
6- تخم مرغ را اضافه کرده.
7- همه مواد را مخلوط می کنیم.
8- تاجایی که خمیر به دست نچسبد آرد اضافه کرده
و حدود یک ساعت به خمیر استراحت می دهیم.
9- در این فاصله شکر و
10- مقداری آب را می جوشانیم.
11- پس از اینکه شربت قوام آمد آبلیمو را اضافه کرده و حدود دو دقیقه می جوشانیم
12- شربت آماده را کنار گذاشته تا خنک شود.
13- پس از یک ساعت استراحت خمیر را روی تخته گذاشته
14- و پس از یک ورز دادن به 12 قسمت تقسیم می کنیم. و به صورت چونه در می آوریم.
البته اگر بخواهیم مقدار شیرینی بیشتر باشد
مواد را به اندازه چند برابر کردن اضافه می کنیم.
و در تقسیم کردن هر مقدار مواد را که اضافه کردیم
به مقدار مساوی 12 تایی تقسیم می کنیم.
15- چونه ها را به کمک نشاسته باز کرده. و کنار گذاشته
و مقداری نشاسته روی خمیر می پاشیم.
16- چونه بعدی را نیز باز کرده و روی خمیر قبلی گذاشته و دوباره نشاسته می پاشیم.
این کا را تا تمام شدن چونه ها ادامه م دهیم.
17- پس از تمام شدن مرحله 16 در این مرحله
خمیر های لاله لایه را به کمک وردنه تا ضخامت 4 میلیمتر باز کرده.
18- سپس با قالب یا استکان قالب زده
19- و بعد گردوهای خرد شده را وسط دایره ها گذاشته
20- و به صورت نیمه باز می بندیم.
لازم نیست کاملا ببندیم.
در ضمن گردوها نباید ریز خرد شوند چون از خمیر بیرون می زنند و شیرینی خراب می شود.
21- بعد از این مرحله شیرینی ها را در سینی فری که کاغذ روغنی قرار دادیم می چینیم
22- کره را کمی ذوب کرده
23- روی شیرینی می مالیم.
و در فر از قبل گرم کرده به مدت 30 دقیقه با حرارت 200 درجه سانتیگراد قرار می دهیم.
24- پس از پختن شیرینی شربت آماده کرده را تا شیرینی داغ است رویشان می ریزیم.
بعد از اینکه شربت به خورد شیرینی رفت در ظرف سرف می چینیم.
و رویش را با پودر نارگیل یا پسته تزیین می کنیم.
امیدوارم که درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
این شیرینی واقعا خوشمزه است.
نوش جونتون
عافیت باشه.
سلام.طبق تصویر 16-17 دوتا خمیر باز شده رو روهم قرار میدیم ک دولایه باشه؟؟
سلام بله عزیز همه لایه ها روی هم قرار می گیرند و بعد دوباره با وردانه رویش کشیده و قالب می زنیم.
لطفا اندازه اب چقدرباید باشه و نوع قوام شربت خیلی غلیظ یا رقیق
سلام مریم جون
ببین همیشه برای شربت شیرینی به اندازه هر استکان شکر یک استکان هم آب استفاده می کنیم و زیاد هم قوام نمی خواهیم . چون در اثر ماندن شکرک می زند یعنی از قوام بامیه کمتر می باشد.
امیدوارم موفق باشی .